Twee nieuwe beeldenroutes in Kampen Stadsgids app

Twee nieuwe beeldenroutes in Kampen Stadsgids app

De Kampen Stadgids app is twee beeldenroutes rijker. Het gaat om twee vernieuwde beeldenroutes langs hedendaagse kunst in de gemeente Kampen. Een van de routes loopt als fietsroute door de wijken en het buitengebied. De andere route is een wandelroute door het centrum van Kampen. Er zijn allerlei leuke weetjes aan de beeldenroutes toegevoegd. De app ´Kampen Stadgids´ is te downloaden via de Google Play Store en de Apple App store.

In de openbare ruimte van de gemeente Kampen staan allerlei kunstwerken, die iedereen elke dag kan bekijken. De route ´Kampen in Beeld´, met informatie over de kunstwerken, was tot nu toe als folder beschikbaar. De informatie is nu gedigitaliseerd en toegevoegd aan de Kampen Stadsgids app, zodat ook de informatie voor iedereen beschikbaar is. De inhoud kan nu eenvoudig actueel worden gehouden.

Informatie over kunstwerken en interactieve opdrachten
De beeldenroute is opgesplitst in twee routes, één in het centrum van Kampen en één door de wijken en het buitengebied. Aan de routes zijn nieuwe kunstwerken toegevoegd. Ook zijn de teksten herschreven en interactief gemaakt. Via de app is informatie over de kunstwerken en de kunstenaar beschikbaar. Maar de kijker wordt ook uitgedaagd om verder te kijken. Bijvoorbeeld: ‘Zoek naar een nummer op Penelope bij de Engelenbergschool’ of ‘Ontdek dat het woordenlint langs de Vloeddijk betrekking heeft op de geschiedenis van de huizen erachter’. En wist je dat het Windkompas bij basisschool De Morgenster een bewegend object is, dat wordt aangestuurd door de wind. Dus of je de routes nu met de fiets of lopend volgt; er is genoeg te ontdekken!

Verschillende routes in de Kampen Stadsgids app
De beeldenroutes zijn vanaf nu beschikbaar in de Kampen Stadsgids app. Naast de nieuwe routes bevat de app al verschillende wandelroutes over met name de geschiedenis van Kampen. De app ´Kampen Stadsgids´ is onlangs helemaal vernieuwd en gebruiksvriendelijker gemaakt. De app is te downloaden via de Google Play Store of Apple App store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *