Hout middeleeuwse Stadsbrug komt terug in nieuwe bruggen in Het Groene Hart

Hout middeleeuwse Stadsbrug komt terug in nieuwe bruggen in Het Groene Hart

Op maandag 28 september wordt een begin gemaakt met het verzagen van het hout afkomstig van een van de middeleeuwse Stadsbruggen. Dit hout wordt gebruikt voor de leuningen van enkele nieuwe bruggen in Het Groene Hart.

In 2016 werden bij werkzaamheden in de IJssel palen aangetroffen die afkomstig blijken te zijn van een van de middeleeuwse Stadsbruggen. De palen zijn overgedragen aan verschillende organisaties in Kampen, onder andere aan de Natuurspeelplaats naast kinderboerderij Cantecleer.

Medewerkers van de Natuurspeelplaats gebruikten in 2017 een deel van het hout voor de Hanzebankjes die ter gelegenheid van de internationale Hanzedagen in Kampen gemaakt werden. Voor het restant van het hout is nu een nieuwe bestemming gevonden: de leuningen van een aantal nieuwe bruggen in Het Groene Hart.

Op maandag 28 september neemt wethouder Geert Meijering om 13.00 uur een kijkje bij het zagen van het hout ter voorbereiding op de bouw van de nieuwe bruggen. Dit gebeurt bij de natuurspeelplaats naast de kinderboerderij door de mobiele houtzagerij uit Zalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *