Niet alle binnensportaccommodaties gemeente Kampen na vakantie open

Niet alle binnensportaccommodaties gemeente Kampen na vakantie open

Vanwege aangescherpte eisen rond ventilatie en het verplichte extra schoonmaken van gebouwen, kunnen na de zomervakantie nog niet alle binnensportaccommodaties van gemeente Kampen open. Alleen de drie sporthallen De Reeve, Cellesbroek en Oosterholthoeve kunnen nu verantwoord worden gebruikt.

Het was de bedoeling om vanaf 17 augustus, als de scholen weer beginnen, alle binnensportaccommodaties weer te openen. Maar voor de gymzalen wil de gemeente eerst een pilot houden met een van de sportverenigingen, waarbij de luchtkwaliteit zal worden gemeten. Op basis van deze resultaten beslist het college van B&W of andere gymzalen ook snel open kunnen of dat eerst aanpassingen nodig zijn met betrekking tot de ventilatie.

Alle gebruikers van de sporthallen en gymzalen zijn gehouden aan landelijke en gemeentelijke protocollen voor verantwoord sporten in coronatijd. Daarin staan o.a. richtlijnen met betrekking tot hygiëne en ventilatie. De gemeente zal daarop ook actief controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *