Kapotte zeecontainer lekt vet in water Zuiderzeehaven

Kapotte zeecontainer lekt vet in water Zuiderzeehaven

Gistermiddag is een grote hoeveelheid vet in het water van de Zuiderzeehaven gelekt. De brandweer wist door het inzetten van een tankautospuit, een boot en een hulpverlenersvoertuig erger te voorkomen.

Bij één van de bedrijven aan de Oslokade was men op dat moment bezig met het verplaatsen van grote containers. Eén van de werknemers die met een reachstacker aan het werk was, reed daarbij een container lek. Deze bleek gevuld met vloeibaar vet, dat vervolgens de haven instroomde. De brandweermensen konden met met behulp van hun boot een groot oliescherm om de verontreiniging heentrekken, waarmee verdere verontreiniging werd gestopt.

Foto: Brandweer Kampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *