Dierenopvangcentrum Edo Hammers sluit noodgedwongen haar deuren

Dierenopvangcentrum Edo Hammers sluit noodgedwongen haar deuren

Met pijn in het hart delen de medewerkers van dierenopvangcentrum Edo Hammers mede dat ze per 1 augustus aanstaande de deuren moeten sluiten.

De afgelopen tijd hebben bij Edo Hammers verschillende bouwkundige inspecties plaatsgevonden waaruit bleek dat de bouwkundige staat van het pand zeer slecht was. Met name het laatste jaar verslechterde de situatie zo snel, dat het welzijn en de veiligheid van dieren en mensen onvoldoende kan worden gewaarborgd. Valt te lezen op de Facebookpagina van het DOC.

Renovatie vergt volgens de medewerkers een grote investering: “Dit in combinatie met het geringe aantal dieren dat wordt opgevangen in Kampen en het feit dat er in de omgeving voldoende capaciteit beschikbaar is om dieren elders op te vangen, maakt dat de Dierenbescherming heeft besloten Edo Hammers met ingang van 1 augustus 2020 te sluiten.”
De dieren die nog in Edo Hammers worden opgevangen, verhuizen de komende dagen naar het dierenasiel in Apeldoorn, De Kuipershoek. “Natuurlijk krijgen de dieren ook daar alle liefde en aandacht en zullen onze collega’s zorg dragen voor het vinden van een mooi en fijn thuis.”
Voor het personeel is een sociaal plan gemaakt om de gevolgen voor hen zo goed mogelijk op te vangen.

Diernambulance
Dierenambulance Noord Overijssel uit Kampen blijft gewoon rijden. Mocht u dus een zwervend dier aantreffen,belt u dan gerust de dierenambulance op nummer 088 – 8113388 . Mensen die afstand willen doen van hun huisdier worden doorverwezen naar omliggende opvangcentra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *