Korteweg 4 staat te popelen

Korteweg 4 staat te popelen

Ook M.F.C. Korteweg 4 start (het zij met beperkingen) haar activiteiten weer langzaam op, en probeert (uiteraard volgens de richtlijnen van het R.I.V.M.) het een en ander te organiseren. ‘We spreken Anne Louise Sikkema, sinds korte tijd eindverantwoordelijke voor het pand en de activiteiten bij Korteweg 4.’

“Het viel voor ons nog wel mee, want we bekeken het per maand, en we zien de dingen nu niet meer los van elkaar zoals het M.F.C. en ‘t Ukien, maar gewoon het pand ‘Korteweg 4’ en daar vallen al onze activiteiten onder.”

Aan de slag
“We willen qua vrijwilligers eerst een beetje kijken welke kant iedereen op wil en hoe men te bereiken is. We gaan zeker in aangepaste vorm verder. We gaan eind augustus kijken of we iets kunnen doen met matineevoorstellingen, daar is onder andere Geert Bloupot bij betrokken, maar daarover binnenkort meer.” (Oud muziekwinkeleigenaar en muziekkenner Bloupot organiseert ieder jaar de top 2000 live. Die volgens traditie binnen no-time uitverkocht is.)

Activiteiten op kleine schaal? “Dat valt nog wel mee. Als de bezoekers uit verschillende huishoudens komen, dan kunnen we in de grote zaal 50 mensen op 1,5m afstand binnen hebben. Als we het hebben over mensen uit hetzelfde huishouden dan kunnen we daarboven gaan zitten. Eigenlijk hebben we een ideaal pand voor de 1,5m samenleving. In die zin dat we overal in en uitgangen hebben. Alleen de grote zaal al, deze heeft 5 mogelijkheden om er in en uit te gaan, daardoor kunnen we veel kanten op.”

Uitdaging
Volgens Anne Louise is de grootste uitdaging dat mensen veilig zijn, en zich ook veilig voelen: “ Mensen moeten ook de drempel over durven te gaan om weer wat te doen en dan hebben we het natuurlijk ook over onze seniorenactiviteiten, daar ligt denken we de grootste uitdaging dat dit weer opgestart gaat worden en dat ook deze mensen ons weer weten te vinden. Voor ‘t Ukien geldt dit wat minder omdat je ziet dat de doelgroep tussen de 20 en 60 er al weer flink op uitgaan.”

Gezien het gezellige, huiselijke, laagdrempelige en open karakter van het gebouw zou het zonde zijn het niet voor meer bezoekers beschikbaar te stellen. Korteweg 4 biedt daarom haar ruimtes ook aan voor groepen, verenigingen, stichtingen, vergaderingen en dergelijke. “Dit kan gewoon geboekt worden. De prijs is maatwerk en afhankelijk van het initiatief wat georganiseerd wordt, met de kanttekening dat sociale maatschappelijk partijen voorrang hebben, mochten er dubbele boekingen zijn.” Aldus Anne Louise Sikkema

Voor info:
Korteweg 4
8261 DC Kampen
T: (038) 469 15 02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *