Kampenaren doen mee aan Muskathlon.

Kampenaren doen mee aan  Muskathlon.

Janske Visscher, Arjen Hoekert en Simon Visser zijn een aantal mensen uit Kampen die meedoen aan Muskathlon@home. Deze mensen willen zich inzetten voor Open Doors en Compassion om geld in te zamelen door een sportieve prestatie neer te zetten.

De Muskathlon@home is een landelijk sportevenement vanuit de 4e Musketier. Op de dag van Muskathlon@home komen duizenden mensen in beweging. Er wordt hardgelopen, gewandeld en gefietst, maar ook zwemmen of bijvoorbeeld skeeleren is een optie.
Op deze dag wordt er samen symbolisch door te bewegen zoveel mogelijk geld opgehaald voor het werk van Open Doors en Compassion.

Waarom een Muskathlon@home en niet op een lokatie in het buitenland zoals andere jaren?
Door het coronavirus kan er nu niet naar de mensen toe gereisd voor wie de Muskathlon wordt gedaan, maar dat betekent niet dat er niets gedaan kan worden. Daarom willen deze mensen vanuit Nederland in beweging komen ter ondersteuning van hen die dat nodig hebben. Op een later moment hopen ze vanuit Open Doors alsnog naar de vervolgde kerk te reizen om hun broers en zussen daar te ontmoeten en ze een hart onder de riem te steken.

Wat gebeurt er met de opbrengst van de aktie?
De opbrengst gaat naar Open Doors en zal gebruikt worden om de vervolgde kerk te steunen. Open Doors wil vervolgde en bedreigde christenen wereldwijd versterken, toerusten en aanmoedigen tot wereldevangelisatie. Dit wordt gedaan door gebed en het verspreiden van Bijbels, bijbelstudiematerialen en andere communicatiemiddelen. Ook voorziet Open Doors in opleidingen en praktische hulp. In bedreigde en onstabiele gebieden worden christenen voorbereid op mogelijke vervolging en lijden.
 
Kun je hier zo aan meedoen of moet je je ergens opgeven?
Iedereen kan meedoen aan de muskathlon, door je in te schrijven via de link van de muskathlon. Kun je niet meedoen dan kun je ook een deelnemer sponseren. Je kunt meedoen door je op te geven via de website www.muskathlon.nl.

Op de vraag waarom je hier aan mee zou doen antwoordt Simon Visser: “In de eerste plaats om een bemoediging te zijn voor mijn vervolgde broers en zussen. Het raakt me diep dat er christenen vervolgd worden omdat ze in Jezus geloven. Het raakt me dat er broers en zussen onschuldig in de gevangenis zitten en mishandeld worden omdat ze getuigen van hun geloof in Jezus.
Daarnaast ben ik Relatiemanager Muskathlon bij Open Doors en roep ik vanuit die rol mensen op om in beweging te komen voor de vervolgde kerk. Tja, dan kun je zelf natuurlijk niet achterblijven en stil blijven zitten!”

Klik op  https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/408/arjen-hoekert.html en steun de vervolgde Christenen in Zuid Korea.
Voor mij is het een extra en mooie activiteit naast de muskathlon naar Zuid-Korea. Ik hoop dat ook mensen uit mijn omgeving enthousiast zijn of worden om mee te gaan (doen) hier in onze eigen omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *