Eindelijk bankjes langs de IJssel

Eindelijk bankjes langs de IJssel

Het heeft even geduurd, maar daar staan ze dan! De nieuwe bankjes op de Uiterwijkseweg, langs de IJssel (Zendijk). Vorig jaar dienden Piet Bergstra en Herman Bres, namens GBK, een aanvraag in bij onze gemeente voor plaatsing van bankjes.

Van de vele wandelaars en fietsers die regelmatig gebruik maken van deze dijk kregen de heren vaak de vraag of er geen bankjes geplaatst konden worden om even uit te kunnen rusten. Want voor sommige mensen is het afleggen van die route in een keer een hele opgave. Maar ook voor passerende toeristen die langs onze stad kwamen. Die konden daar dan rustig genieten van het prachtige Kamper stadsfront en de stad misschien bezoeken.

Er was regelmatig overleg voor nodig. Niet alleen met de gemeente, die onmiddellijk enthousiast was, maar ook met het Waterschap. Er zouden eerst ‘reserve bankjes’ worden geplaatst, want die anderen moesten nog worden gemaakt. Daar werd later vanaf gezien vanwege de hoge kosten. Maar sinds gisteren staan ze er dan toch. Een ritje erlangs leerde dat van beide bankjes inmiddels goed gebruik wordt gemaakt. Gemaakt van essen die langs de Trekvaart stonden. Mooi om te zien. We bedanken de betreffende afdeling van de gemeente Kampen voor hun medewerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *