Zaterdagmarkt Plantage tijdelijk verplaatst naar Nieuwe Markt

Zaterdagmarkt Plantage tijdelijk verplaatst naar Nieuwe Markt
©KampenLive

De zaterdagmarkt op de Plantage wordt vanaf 6 juni tijdelijk verplaatst naar de Nieuwe Markt. Horecagelegenheden mogen vanaf 1 juni weer open in aangepaste vorm en hun terrassen uitstallen. In de huidige opzet levert dit ruimtegebrek op, want zowel de terrassen als de marktkramen moeten ruim opgesteld worden om te voldoen aan de 1,5 meter afstandseis.

De zaterdagmarkt kent sinds enkele jaren een zomeropstelling (in Oudestraat en Vispoort) die van kracht gaat als het terrasseizoen start rond eind maart/begin april. Vanwege de corona maatregelen vindt de zaterdagmarkt nu nog steeds plaats op de Plantage met de nodige ruimtelijke en personele aanpassingen. Wanneer ook de terrassen opengaan, levert dit knelpunten op in de beschikbare ruimte. De gebruikelijke zomeropstelling van de markt biedt ook geen oplossing. Kramen moeten ruim opgezet worden en er moet ruimte zijn voor wachtrijen waarbij er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Het deel van de Oudestraat en de Vispoort waar de markt in zomeropstelling staat, zijn bovendien al erg drukke punten in de binnenstad.

“We hebben in goede afstemming met marktkooplieden en horecaondernemers de mogelijkheden verkend om de markt te verplaatsen en de terrassen uit te breiden, aldus wethouder Geert Meijering. “De Nieuwe Markt wordt door alle partijen als meest geschikt alternatief gezien voor het houden van de markt. Er is voldoende ruimte op deze locatie om de marktkramen ruim op te zetten en de Nieuwe Markt sluit goed aan bij de binnenstad. Daarbij komt dat deze locatie al bekend is bij consumenten vanwege de maandagmarkt die er gehouden wordt. Ik hoop dat we met deze tijdelijke verplaatsing een oplossing bieden die tegemoet komt aan de wensen van zowel de horeca als de markt om hun zaken draaiende te houden.”

De verplaatsing van de markt geldt in eerste instantie tot tenminste 1 september. Het is afhankelijk van de verdere versoepeling van de landelijke maatregelen of die periode verlengd wordt of juist ingekort. Omwonenden van de Nieuwe Markt en de Wijkvereniging Binnenstad zijn per brief geïnformeerd over de tijdelijke verplaatsing van de zaterdagmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *