Buurtbewoners en kinderen helpen Flevowijk verduurzamen

Buurtbewoners en kinderen helpen Flevowijk verduurzamen

Zaterdag 28 en maandag 30 september waren in de Flevowijk twee belangrijke momenten. Bewoners en kinderen werkten samen om hun omgeving groener en mooier te maken. Wethouder Richard Boddeus was aanwezig bij beide momenten en hielp onder meer met het planten van een appelboom en het wippen van tegels. Deze activiteiten zijn onderdeel van het project ‘Groene en Gezonde Flevowijk’, waarmee de gemeente samen met inwoners en organisaties inzet op meer groen, bewegen en sociale samenhang in de wijk.

Zaterdag 28 september: Overhandiging en boomplantactie in de Bumastraat
Afgelopen zaterdag kreeg de Bumastraat een mooie aanvulling. Wethouder Boddeus overhandigde een handgrasmaaier aan de buurtbewoners. Deze grasmaaier helpt bij het onderhouden van het grasveld waar kinderen veilig kunnen spelen en buren elkaar ontmoeten. Samen met de bewoners plantte hij ook een appelboom. De actie vond plaats tijdens een buurtbarbecue op Nationale Burendag, wat zorgde voor extra ontmoeting en verbinding in de wijk.

De wethouder sprak zijn waardering uit voor het initiatief van de buurt: “Het is prachtig om te zien hoe deze buurt zich inzet voor het onderhoud en de verbetering van hun leefomgeving. Het project ‘Groene en Gezonde Flevowijk’ moedigt precies dit soort initiatieven aan, waarin buurtbewoners samenwerken en zorg dragen voor hun omgeving.”

Maandag 30 september: Start van vergroening Gevers van Endegeeststraat
Maandagochtend was het de beurt aan de kinderen van de basisscholen Het Meerrijk en de Willem van Oranjeschool om de handen uit de mouwen te steken. Samen met wethouder Boddeus wipten zij de eerste tegels op het terrein tussen de scholen. Dit terrein wordt volledig opgeknapt en vergroend, ook als onderdeel van het project ‘Groene en Gezonde Flevowijk’. Zo komen er kleurrijke beplanting en fruitstruiken, waaronder rode en zwarte bessen.
“Met deze eerste stap hopen we een prachtige, groene ruimte te creëren waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en schoolkinderen kunnen spelen. Meer groen is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor onze gezondheid. Deze plek wordt een bron van beweging en ontspanning voor de hele buurt” aldus wethouder Boddeus.
De scholen dragen hun steentje bij door hun schoolpleinen te vergroenen, wat perfect aansluit bij de opknapbeurt van het terrein tussen de 2 scholen. De beplanting wordt naar verwachting in december aangebracht, waarbij bewoners worden uitgenodigd om mee te helpen.

Startmoment van de werkzaamheden op het terrein tussen de scholen Het Meerrijk en de Willem van Oranjeschool aan de Gevers van Endegeeststraat in het kader van Groene en Gezonde Flevowijk. Wethouder Richard Boddeus wipt de eerste tegels samen met de schoolkinderen. Foto Freddy Schinkel

Doe mee en vergroen je eigen tuin!
Zelf ook aan de slag met vergroening? De gemeente Kampen doet mee aan het NK Tegelwippen! Tot en met 31 oktober kun je gratis je tegels storten en ontvang je 15 euro voor planten. Lees alle voorwaarden op Kampen.nl/tegelwippen.

Project ‘Groene en Gezonde Flevowijk’
In de Flevowijk loopt het pilotproject ‘Groene en Gezonde Flevowijk’. Met dit project wil de gemeente groene plekken zo inrichten dat inwoners worden uitgenodigd om te bewegen, ontspannen, spelen en elkaar te ontmoeten. Groene buurten dragen bij aan een gezondere leefomgeving en versterken de sociale samenhang.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *