Enorme schade door gesprongen waterleiding in woning aan Sint Jorisstraat in Kampen

Enorme schade door gesprongen waterleiding in woning aan Sint Jorisstraat in Kampen
foto © KampenLive / Marco Weatendorp

Kampen – Een gesprongen waterleiding heeft aanzienlijke schade veroorzaakt in een woning aan de Sint Jorisstraat in Kampen. De leiding, die onderdeel was van de cv-installatie op de bovenste etage van het huis, sprong terwijl de bewoners op vakantie waren. Het water stroomde vanaf de bovenste verdieping door het hele huis en liep uiteindelijk onder de voordeur door naar buiten.

De lekkage werd ontdekt door een voorbijganger die de hond aan het uitlaten was. Deze zag het water onder de deur vandaan stromen en waarschuwde direct de buren. Deze schakelden snel de brandweer in en brachten ook de afwezige bewoners op de hoogte van de situatie.

De brandweer was snel ter plaatse en wist de watertoevoer naar de woning te stoppen, maar kon niet voorkomen dat er aanzienlijke waterschade was ontstaan. Gezien de omvang van de schade is Salvage, een organisatie gespecialiseerd in het beperken van schade na calamiteiten, ingeschakeld om de situatie verder op te nemen en de schade te beoordelen.

De exacte omvang van de schade is nog niet bekend, maar het is duidelijk dat de bewoners bij terugkomst een flinke schadepost zullen aantreffen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *