Onthulling Informatiepaneel Historische Buurtschap De Roskam

Onthulling Informatiepaneel Historische Buurtschap De Roskam
Helmig Kragt, oud-bewoner van buurtschap De Roskam, samen met wethouder Toerisme Bas Wonink. Foto © KampenLive

Vandaag, donderdag 30 mei onthulde de 90-jarige heer Helmig Kragt, oud-bewoner van buurtschap De Roskam, samen met wethouder Toerisme Bas Wonink een informatiepaneel over De Roskam. Deze nederzetting was eeuwenlang een belangrijke pleisterplaats op de handelsroute tussen Kampen en de Veluwe. Het paneel is geplaatst bij de Nieuwendijkbrug.

De Roskam maakte vroeger onderdeel uit van de voormalige gemeente Kamperveen. Deze gemeente bestond uit een verzameling buurtschappen. De buurtschap De Roskam kent een bijzondere geschiedenis. Vele reizigers passeerden De Roskam op hun route tussen de Hanzesteden Kampen en Elburg. In de herberg in deze buurtschap konden reizigers tot in de jaren veertig van de vorige eeuw terecht voor een hapje of drankje.

Helmig Kragt, oud-bewoner van buurtschap De Roskam. Foto © KampenLive

De heer Helmig Kragt, geboren in toen nog buurtschap De Roskam, heeft het initiatief genomen om de geschiedenis zichtbaar te maken en zo te delen met passanten. Op een informatiepaneel is het ontstaan en de historie van dit gebied te lezen. Het is geplaatst bij de Nieuwendijkbrug, een rustpunt voor de vele fietsers en wandelaars die dit gebied aandoen.
Het informatiepunt De Roskam is inmiddels opgenomen in het fietsnetwerk met fietsknooppunten van MarketingOost. Vorig jaar startte MarketingOost met de vervanging van alle 153 knooppuntpanelen in het Noordwesten van Overijssel. Hiernaast is ook de digitale routedata vernieuwd. De werkzaamheden zijn in april afgerond. Hiermee zijn er bijna 800 kilometer aan bewegwijzerde routes in dit deel van de provincie waaronder een route via Kamperveen en de voormalige buurtschappen.

Het informatiepaneel is uitgevoerd door het routebureau van MarketingOost met medewerking van de gemeente Kampen, het Stadsarchief Kampen en IJsseldelta Marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *