Historische Vereniging Jan van Arkel neemt onderhoud ‘Kleine Objecten’ over van Stadsherstel Kampen

Historische Vereniging Jan van Arkel neemt onderhoud ‘Kleine Objecten’ over van Stadsherstel Kampen
Foto © KampenLive

Na het besluit van Stichting Stadsherstel Kampen (SSK) om zichzelf op te heffen, ontstond er bezorgdheid over de toekomst van het onderhoud van Kleine Objecten in de stad. Gelukkig is er nu goed nieuws: de Historische Vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel (HV) neemt het stokje over.

Het besluit om SSK op te heffen werd genomen in 2023, waardoor er vraagtekens ontstonden over de toekomst van de bescherming en het onderhoud van historische objecten in Kampen. Een belangrijk onderdeel van het werk van SSK was de zorg voor Kleine Objecten, waaronder Historische Muurreclames, gevelstenen en een gaper aan het Van Heutszplein.

“Voor Kampen is het behoud van deze Kleine Objecten van groot belang,” aldus een woordvoerder van SSK. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een organisatie die dit werk kan voortzetten.”

Na uitgebreide gesprekken heeft SSK besloten om het onderhoud van de Kleine Objecten over te dragen aan de HV Jan van Arkel. Met goedkeuring van hun ledenvergadering heeft de HV een overeenkomst gesloten met SSK.

Foto © KampenLive

Per 1 mei 2024 zal de HV het onderhoud van de Kleine Objecten op zich nemen. SSK heeft hiervoor een financiële bijdrage, een zogenaamde “bruidsschat”, aan de HV gegeven. Deze bijdrage is opgenomen in het “Onderhoudsfonds Muurreclames/Kleine Objecten” van de HV. Alle afspraken die SSK in het verleden met pandeigenaren heeft gemaakt, worden overgedragen aan de HV. Voor de pandeigenaren verandert er in principe niets, behalve dat ze voortaan bij de HV terecht kunnen met hun vragen.

SSK en de HV zijn ervan overtuigd dat met deze overname het onderhoud van de Kleine Objecten ook voor de toekomst in goede handen is. De betreffende pandeigenaren zijn schriftelijk op de hoogte gebracht van de overdracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *