Kampenaar Jordy Last wordt hoofdtrainer van LDODK/Rinsma Modeplein tweede team

Kampenaar Jordy Last wordt hoofdtrainer van LDODK/Rinsma Modeplein tweede team
Foto: Jordy Last - Instagram

Jordy Last, 29 jaar oud en momenteel nog actief als korfballer bij Wit-Blauw/Green Organics, zal volgend seizoen toetreden tot de trainersstaf van LDODK/Rinsma Modeplein. Hij neemt de rol van hoofdtrainer op zich voor het tweede team van de club.

Hoewel hij dit seizoen nog op het veld te vinden is als speler, heeft Jordy besloten zijn spelerscarrière te beëindigen. “Fysiek is er nog niets mis, maar ik heb niet zoveel schik meer in het spelen,” legt hij uit. “Bovendien zijn we sinds vorig jaar ouders van een zoon en dat is niet zo handig om dan beide in hetzelfde team te spelen.”

Jordy brengt een schat aan ervaring mee als trainer, voornamelijk gericht op jeugdteams. Hij heeft verschillende leeftijdscategorieën onder zijn hoede gehad bij zijn club in Kampen en was actief als trainer bij jeugdselecties van RTC De Randmeren. Buiten het korfbalveld werkt hij als docent lichamelijke opvoeding bij Landstede Sport en Bewegen in Harderwijk.

LDODK is verheugd met Jordy’s komst. Jan Sjoerd Pool, bestuurslid technische zaken, benadrukt: “Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij als jeugdcoördinator bij Wit Blauw en bij de regionale selectieteams al veel ervaring opgedaan. In onze gesprekken zijn we overtuigd geraakt van zijn kwaliteiten. We zijn blij met zijn komst.”

Jordy zelf is ook enthousiast over zijn nieuwe rol: “Dit is een megakans. Om bij mijn eerste seniorenklus direct samen te mogen werken met Jan Niebeek. En dat bij een club die zoveel stappen wil maken.” Hij heeft de afgelopen weken al meerdere wedstrijden van het tweede team bekeken en ziet potentie: “Een ploeg met veel individuele potentie die als team ook nog hele stappen kan zetten.”

Bron: ldodk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *