Verkeersdrempels moeten Silene veiliger maken

Verkeersdrempels moeten Silene veiliger maken
Foto Silene Google streetview

De gemeente Kampen gaat in de herfstvakantie, door middel van het aanleggen van verkeersdrempels,  proberen de Silene veiliger maken. Gedurende de werkzaamheden is de weg afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Op dit moment ligt de gemiddelde snelheid op de Silene te hoog en ervaren omwonenden de weg als gevaarlijk.

Ter hoogte van de Ereprijs en Veldbloempad brengen wij drempels aan. De drempels komen er voor de verkeersveiligheid, en omdat buurtbewoners last hebben van te hard rijdend verkeer. Beide drempels brengen wij direct na elkaar aan. Dit werkt snel en efficiënt. Aannemer Schagen uit Hasselt voert het werk uit. De werkzaamheden vinden plaats onder toezicht van de Gemeente Kampen. Om de overlast te beperken worden de werkzaamheden bij Veldbloempad in de herfstvakantie uitgevoerd. Dit jaar is dat van 23 tot en met 27 oktober. De drempel tussen Ereprijs en Hoefblad wordt tussen 30 oktober en 13 november aangebracht.

Voor de veiligheid wordt de Silene tijdens de werkzaamheden voor doorgaand verkeer afgesloten. Doorgaand verkeer in de Silene wordt omgeleid via de Rolklaver. Voetgangers kunnen wel gebruik blijven maken van de Silene. Verkeersregelaars regelen het bestemmings-, fiets- en bromfietsverkeer van en door de Silene. Bewoners van de Silene en de zijstraten tussen Ereprijs en Veldbloempad blijven bereikbaar via de andere zijstraten. Stadsbus lijn 11 komt op dit deel van de route tijdelijk te vervallen. Hierover is overleg geweest met Connexxion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *