Ambtsketen Kampen wordt aangepast voor de toekomst

Ambtsketen Kampen wordt aangepast voor de toekomst
Foto © KampenLive

De ambtsketen van de burgemeester van Kampen wordt uitgebreid met twee ontbrekende wapens van de dorpen ’s-Heerenbroek en Reeve. De huidige ambtsketen is na de fusie met IJsselmuiden in 2001 ontworpen en hierin mist het dorp ‘s-Heerenbroek omdat er geen wapen bestaat. Om recht te doen aan het nieuwe dorp Reeve en het ontbrekende dorp ’s-Heerenbroek heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om hiervoor wapens te laten ontwerpen en deze toe te voegen aan de ambtsketen.

De ambtsketen is zo ontworpen dat er naast de verplichte wapens van de gemeente en het Rijk in de penning onderaan, ook de wapens van de provincie Overijssel, IJsselmuiden, Kamperveen, Grafhorst, Wilsum, Zalk en Veecaten als tussenschakels gebruikt zijn. ’s-Heerenbroek werd hier niet aan toegevoegd, omdat zij niet als een zelfstandige gemeente een wapen hadden gevoerd.

Burgemeester Sander de Rouwe is blij met dit besluit: “Bij officiële gelegenheden en als voorzitter van de gemeenteraad draag ik de ambtsketen van de gemeente Kampen met trots. Als burgemeester van alle dorpen en kernen die samen met de stad Kampen de gemeente Kampen vormen, wil ik dat ook via de ambtsketen uitdragen. ‘s -Heerenbroek en Reeve horen hierbij en verdienen een plek in de keten. Samen met inwoners van deze dorpen en andere deskundigen wil ik dan ook aan de slag met het laten ontwerpen van wapens die deze dorpen vertegenwoordigen. Hiermee wordt de ambtsketen compleet gemaakt en is het klaar voor de toekomst.”

Mevrouw De Groot uit ’s-Heerenbroek is één van de inwoners die betrokken wordt bij dit proces. “Ik ben heel blij dat de gemeente de inwoners van ‘s-Heerenbroek betrekt bij het toekomstbestendig maken van de ambtsketen van de burgemeester. Het is fijn dat ‘s-Heerenbroek niet vergeten wordt en ik vind het dan ook geweldig dat het dorp hiermee ‘op de kaart’ gezet wordt binnen de gemeente Kampen.”

De dorpsvereniging Reeve is in oprichting. Vertegenwoordigers van de dorpsvereniging in oprichting worden betrokken bij dit proces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *