Honderdduizenden legosteentjes in ‘Hanze Steenrijk’ te bezichtigen

Honderdduizenden legosteentjes in ‘Hanze Steenrijk’ te bezichtigen
Foto © KampenLive

Vanmiddag is in Kampen de nieuwe tentoonstelling geopend van Hanze Steenrijk. Deze bijzondere tentoonstelling met honderdduizenden legosteentjes is gemaakt door het Europese Hanzemuseum in Lübeck. Het is nu voor het eerst te zien in Nederland.

Voordat de officiële opening begon, hebben leerlingen van groep 7 van Het Meerrijk uit Kampen samen met wethouder Bas Wonink letters van lego gemaakt. Deze letters vormden samen de naam van de tentoonstelling; Hanze Steenrijk.
Hierna mochten de leerlingen de openingshandeling verrichten. De ingang van de tentoonstellingsruimte was geblokkeerd met hele grote legoblokken. Vol enthousiasme gooiden de leerlingen alle blokken omver en was de tentoonstelling officieel geopend.

De tentoonstelling, samengesteld uit honderdduizenden legosteentjes, vertelt de geschiedenis van de Hanze. Koopman Winnie laat zes Hanzesteden met hun inwoners, koopmanshuis en zijn koggeschip zien.
Grote en kleine verhalen uit de roerige historie van het handelsverbond, waar ook Kampen deel van uitmaakte, komen op een prikkelende manier tot leven.

De voorstellingen laten niet alleen de welvaart en het avontuur van de Hanzetijd zien, maar ook het alledaagse leven in de Middeleeuwen.

Tot en met 28 februari 2024 is de tentoonstelling te zien in het Stedelijkmuseum, Oudestraat 133 en in de voormalige Synagoge, IJsselkade 33, in Kampen.

Meer informatie: stedelijkmuseumkampen.nl

Lego tentoonstelling (2)
Lego tentoonstelling (3)
Lego tentoonstelling (4)
Lego tentoonstelling (5)
Lego tentoonstelling (6)
Lego tentoonstelling (1)
previous arrow
next arrow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *