Politie waarschuwt voor nepagenten!

Politie waarschuwt voor nepagenten!
Foto: Politie Kampen social media

De afgelopen week heeft de politie meerdere meldingen gekregen van een man die mensen telefonisch benaderde en zich voordeed als politieagent. Deze persoon belde met een afgeschermd nummer. De man sprak goed Nederlands, maar had wel een buitenlands accent.

Ook op social media meldden meerdere mensen dat ze gebeld zijn door een afgeschermd of anoniem nummer. De personen (die door de man werden gebeld) werd verteld dat er in een verdacht voertuig gegevens van de melders waren aangetroffen. Op deze manier probeerde hij meer info te krijgen over de gezinssamenstelling, of die gezinsleden thuis waren, wanneer ze thuis waren en of er waardevolle goederen in huis waren.
De politie vraagt u met klem om melding te maken zodra u gebeld word: “Trap niet in het verhaal van deze nepagent, verbreek de verbinding en maak een melding bij ons!“ Aldus de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *