Gemeente Kampen en Loostad sluiten overeenkomst woningbouw Sonnenbergkwartier

Gemeente Kampen en Loostad sluiten overeenkomst woningbouw Sonnenbergkwartier

Afgelopen maandag 26 juni tekenden gemeente Kampen en Vastgoedontwikkeling Loostad een overeenkomst voor de ontwikkeling van 27 koopappartementen in het Sonnenbergkwartier. De bouw van de appartementen komt zo weer een stapje dichterbij.

Het Sonnenbergkwartier in IJsselmuiden beslaat het terrein tussen de Oosterlandenweg, Kerkepad en Oosterholtseweg en de voorzieningen aan Laanzicht. Het plan is om hier huur- en koopappartementen, grondgebonden woningen en een kerk te realiseren. De 27 koopappartementen zijn hiervan onderdeel.

In Kulturhus Sonnenburgh in IJsselmuiden ondertekenden de directie van Loostad en wethouder Van der Sluis van de gemeente Kampen de zogenaamde realisatieovereenkomst. Loostad heeft het Kulturhus ook gerealiseerd en sindsdien zijn zij in beeld geweest voor de bouw van de koopappartementen. Een open publicatieronde heeft geen andere bouwgeïnteresseerden opgeleverd en zodoende is Loostad de ontwikkelende en bouwende partij geworden.

Wethouder Van der Sluis: “Wij zijn blij dat Loostad de appartementen gaat bouwen. Door onze jarenlange samenwerking kennen zij de gewenste uitstraling van de buurt als geen ander. De invulling van het Sonnenbergkwartier neemt nu concrete vormen aan.”

Directeur Henk Driesen namens Loostad: “Wij zijn verheugd een vervolg te kunnen geven aan onze eerdere ontwikkeling in dit gebied. Wat ons betreft is het Kulturhus een prachtige functie in IJsselmuiden en vormen de nieuwe appartementen straks een mooie aanvulling hierop.”

Het is nog niet bekend wanneer de verkoop en bouw van de koopappartementen precies start. De beoordeling van beroep op het bestemmingsplan loopt nog.

Meer weten? Kijk op Sonnenbergkwartier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *