Aanleg nieuwe parkeerplaatsen bij IJVV IJsselmuiden van start

Aanleg nieuwe parkeerplaatsen bij IJVV IJsselmuiden van start
Foto © KampenLive

IJsselmuiden – Dinsdag 20 juni zijn de voorbereidingen gestart voor de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen bij voetbalvereniging IJVV in IJsselmuiden. De gemeente Kampen heeft samen met de vereniging een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de huidige parkeerplaatsen, die ruimte zullen bieden aan maar liefst 113 auto’s.

Vanaf half juli zal de bestrating worden aangelegd. Als alles volgens plan verloopt, zal de nieuwe parkeerplaats eind augustus klaar zijn voor gebruik. Naast de nieuwe inrichting van het parkeerterrein door de gemeente Kampen, zal IJVV zelf ook de ingang verplaatsen. Deze nieuwe ingang komt dichter bij de nieuwe kleedkamers te liggen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor het stallen van fietsen.

Mannie Vaandering, de voorzitter van IJVV, is verheugd over de ontwikkelingen: “IJVV is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met 70 teams en er komen elke week nog nieuwe leden bij. Ik ben dan ook superblij dat we onze leden en gasten binnenkort op een nette parkeerplaats kunnen ontvangen.”

De aanleg van het parkeerterrein is eerder dan gepland. Het stond aanvankelijk gepland voor 2024, maar vanwege de sterke groei van de vereniging wilde IJVV de aanleg naar voren halen. Eind 2023 heeft IJVV samen met wethouder Richard Boddeus om de tafel gezeten om te kijken of de aanleg een jaar eerder kon plaatsvinden. Dit is gelukt, waardoor de parkeerplaats nu tijdens de zomerstop gerealiseerd wordt.

Wethouder Richard Boddeus benadrukt het belang van goede voorzieningen voor de leden en gasten van IJVV: “Daar hoort een goede parkeerplaats met voldoende capaciteit bij. Het was een uitdaging om de voorbereidingen op tijd klaar te hebben, maar door extra inzet en de samenwerking met IJVV is het gelukt om de aanleg een jaar te vervroegen.”

Bij het ontwerp van de parkeerplaats is er met zorg aandacht besteed aan natuur en klimaat. Op basis van een eerste schetsontwerp van IJVV is in samenwerking met de gemeente Kampen het definitieve ontwerp vastgesteld. Bij de inrichting is rekening gehouden met het bestaande groen en het klimaat. Zo zullen de bomen aan de randen van het terrein behouden blijven, en is er zelfs een gezonde boom aan het begin van het nieuwe terrein opgenomen in het ontwerp. De parkeerplaatsen zullen worden aangelegd met grasstenen, waardoor regenwater efficiënt in de bodem kan worden opgenomen en wateroverlast wordt voorkomen.

Eerder dit jaar werden al twee parkeerplaatsen voor spelersbussen gerealiseerd tijdens het herstraten van de Bergweg. Hierdoor hoeven de bussen geen gebruik te maken van de nieuwe parkeerplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *