Erf1 Opnieuw in de prijzen

Erf1 Opnieuw in de prijzen

Het zuivelteam van ERF-1 heeft onlangs prijzen gewonnen voor hun Biologische Karneboter en Biologische Boeren Hangop. Tijdens de Den Besten Cum Laude Award, waar 227 zuivelproducten en 342 kazen werden beoordeeld, werden de producten van ERF-1 beloond met zilver. Een recordaantal inzendingen deed mee aan de wedstrijd, dus de prijzen zijn een extra prestatie om trots op te zijn.

De Biologische Boeren Hangop van ERF-1 viel op door de friszure smaak zonder smaakafwijkingen en de dikke maar gladde consistentie. Bij de beoordeling van de Biologische Karneboter werd gekeken naar de typische botersmaak, afwezigheid van smaakafwijkingen, geur en kleur. Het watergehalte van de boter (maximaal 16%) moest goed verdeeld zijn en de boter moest luchtdicht verpakt zijn om oxidatie te voorkomen.

Naast de zuivelproducten deden de kazen van ERF-1 ook mee aan de Cum Laude beoordeling. Hoewel de kazen net buiten de prijzen vielen, scoorden ze wel als eerste soort kaas. Het maken van rauwmelkse kaas is topsport en de boeren van ERF-1 zijn blij met dit resultaat.

De producten van ERF-1 zijn elke week vers verkrijgbaar op de boerderij zelf en bij verschillende adressen in de regio. Naast zuivel biedt de boerderij ook kaas en rundvlees van eigen runderen aan. ERF-1 is de jongveelocatie van het bedrijf en biedt onder andere rondleidingen en boerderij educatie voor scholen aan. Ook is er een vergaderlocatie en kunnen mensen er met de camper terecht om het boerenleven te ervaren.

Om het winnen van de prijzen te vieren, heeft ERF-1 een feestelijke actie tot 1 april. Meer informatie is te vinden op de website van ERF-1 en op de website van de Cum Laude Awards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *