Kom in de Kas op zaterdag 1 april en ontmoet jouw Groene Liefde!

Kom in de Kas op zaterdag 1 april en ontmoet jouw Groene Liefde!

Kom in de Kas 2023 staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas. Ga op zaterdag 1 april op pad, bewonder al het moois wat de glastuinbouwsector te bieden heeft en wordt verliefd op jouw Groene Liefde. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. In regio IJsselmuiden openen zeven bedrijven hun deuren voor het publiek. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.30 uur.

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers het aanpakken. Kijk hoe alles groeit. Een zevental bedrijven uit IJsselmuiden doen dit jaar mee met o.a. pot- en perkplanten, Zonnebloemen, Molucella, Pluischrysanten en verschillende soorten groenten. Ook doet de samenwerking van Tomatenkwekerij van den Belt en zorginstelling Philadelphia, de Leer en Werkplek Philabelt mee. Deze regio is zo bijzonder door de variatie in bedrijven. Ga ook zeker kijken bij witlofkwekerij IJssellof hoe spannend hoog de witlof in het donker groeit en de robotisering bij onder meer kwekerij Wouters met hun pot- en perkplanten.

Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. Ook uitleg over bijzondere onderwerpen zoals biologische gewasbescherming, bestuiving van gewassen, aardwarmte, energieopwekking en robotisering is bijzonder en interessant, ook voor kinderen. Er worden diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Langs de route staan springkussens en er zijn voldoende rustplekken met proeverijen en eetgelegenheden bij de kwekerijen.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2023 voor de 45e keer georganiseerd. In de regio IJsselmuiden nemen zeven bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.30 uur op zaterdag 1 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion en Interpolis. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *