Kampenaar Bart-Jan Gardebroek op plek 3 lijst Alliantie Overijssel

Kampenaar Bart-Jan Gardebroek op plek 3 lijst Alliantie Overijssel

Kampen – Ondernemer Bart-Jan Gardebroek uit Kampen staat op plek 3 van de lijst van Alliantie bij de komende provinciale statenverkiezingen in Overijssel. Deze nieuwe politieke beweging, bestaande uit de actieve achterban van Pieter Omtzigt en die uitgaat van het gemeenschap denken, is kort geleden gevormd door burgers uit het midden van de samenleving die zich zorgen maken over de toestand van Nederland.

“Vanuit de ervaringen van mijn gezin als toeslagenouder, vanuit mijn persoonlijke ervaringen maatschappelijk en als ondernemer en vanuit mijn politieke analyse over de stand van ons land en onze regio wil ik mij de komende jaren hard maken voor een sociaal contract tussen de overheid en burgers, het nu aanpakken van dodenweg N50 waarbij er direct meer geld vanuit de provincie moet komen en in 2023 nog de schop in de grond en we geen ‘stikstok rekenmodel hinder’ accepteren. Ook willen wij een einde aan het huidige stikstofbeleid gebaseerd op een onhaalbare norm en een ongeschikt rekenmodel en hierdoor recht doen aan de woningnood, (agrarisch) ondernemers die mogen rekenen op een betrouwbare overheid en burgers, een samenleving en een economie die vermalen worden door ‘het moet van de rechter, het moet van de EU en het moet van een model en dit is écht te combineren met natuurbehoud.”

“Ik ben geïnspireerd door de politiek van onafhankelijk Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Zijn roep om een beweging vanuit de samenleving die werkt aan een nieuwe bestuurscultuur heeft ons aangezet tot de oprichting van Alliantie. De oude middenpartijen bieden geen oplossingen meer, maar verergeren de problemen. Denk aan het toeslagenschandaal, de stikstofcrisis en de nieuwe pensioenwet. We moeten nu als gewone burgers in actie komen tegen het onrecht. Daarom ben ik kandidaat namens Alliantie bij deze Provinciale Statenverkiezingen. Deze verkiezingen bepalen ook de samenstelling van de Eerste Kamer en daarmee het landelijk beleid, beter bestuur en weer grip op onze toekomst en onze omgeving. Het kan wél.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *