40ste editie van de oudejaarsloop in het stadspark

40ste editie van de oudejaarsloop in het stadspark
Foto © Sander Otter

Zoals in veel huishoudens bestaat oudejaarsdag uit tradities. In Kampen is al 40 jaar één van die tradities de oudejaarsloop, georganiseerd door AV Isala96. Regenachtig of niet ook deze editie trok weer veel deelnemers uit alle delen van het land naar Kampen.

Want waar vind je nu een loop waarbij het startschot gegeven wordt met een melkbus en waar je de rest van de loop begeleid wordt door bulderende melkbussen?

In 1980 klonk voor het eerst het startschot voor de oudejaarsloop op 31 december. Toen nog georganiseerd door de jubilerende Kamper Wieler Club (KWC) en RK DOS. En nu jaren later is dit een drukbezocht evenement geworden.

Dit jaar voor het eerst ook een Ekiden In deze estafetteloop wordt  door meerdere personen samen een afstand overbrugd. Dit keer ging het om 4 deelnemers die samen 7 rondes, een halve marathon dus, liepen. En natuurlijk zoals altijd werd er gestart met een kidsrun met hun eigen ronde door het park.

Na de finish kon er, onder bijna zomerse temperaturen, nog genoten worden van een kop erwtensoep, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt door de deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *