Ook thermostaat Kamper Stadhuis twee graden lager

Ook thermostaat Kamper Stadhuis twee graden lager
Foto © KampenLive - Ewald Pikkert

Kampen volgt landelijk beleid.

De gemeente Kampen draait de thermostaat in het stadhuis per 1 november 2 graden lager om zo minder gas te verbruiken. Dit betekent dat de temperatuur per ruimte ingesteld kan worden tussen de 18 en 20 graden. Gemeente Kampen volgt hierin landelijk beleid en geeft op deze manier gehoor aan de landelijke oproep tot energiebesparing. Daarnaast gaat de gemeente in overleg met de gebruikers van de overige gemeentelijke panden om ook hier de temperatuurinstelling te verlagen. Ook zullen huurders van panden van de gemeente worden opgeroepen om de thermostaat terug te draaien.

Wethouder Bernard van den Belt: “Als gemeente willen op deze manier gas besparen en het goede voorbeeld geven. Als je ziet wat er in Oekraïne gebeurt en dat wij kunnen bijdragen door de verwarming iets lager te zetten, dan lijkt ons dat een kleine moeite. We moeten met zijn allen ons best doen in de strijd tegen de energiecrisis. Verder past het lager zetten van de verwarming ook goed bij de doelen op het gebied van duurzaamheid”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *