Gemeente Kampen zet onderwijs in het zonnetje op Dag van de Leraar

Gemeente Kampen zet onderwijs in het zonnetje op Dag van de Leraar

Wethouder Bernard van den Belt (Onderwijs) heeft vandaag op de ‘Dag van de Leraar’ twee scholen bezocht om namens de gemeente Kampen zijn waardering uit te spreken voor álle scholen en onderwijsinstellingen binnen de gemeente Kampen.

Op 5 oktober is het jaarlijks de Dag van de Leraar. “Graag zou ik deze dag willen bestempelen als ‘dag van het onderwijs”, stelt wethouder Bernard van den Belt. “Naast leraren zijn er namelijk nog veel meer functies binnen het onderwijs, die een belangrijke bijdrage leveren.”

Waardering
Om op een dag als vandaag het onderwijs in het zonnetje te zetten, is omdat zij waardering verdienen voor het vele en waardevolle werk dat dagelijks wordt verricht – en niet altijd zonder slag of stoot. “De afgelopen twee jaren is het onderwijsveld geconfronteerd met veel hectiek. Eerst kwam corona; daarna kwamen de Oekraïners. En steeds weer wist het onderwijs daar inventief op in te spelen. Daar ben ik van onder de indruk en ook blij mee als wethouder en wil dan ook namens het gemeentebestuur mijn waardering uitspreken. Het onderwijs in Kampen is enorm betrokken bij de samenleving en voor ons als gemeente een belangrijke samenwerkingspartner. Dat wil ik op deze dag graag onderstrepen door mijn bezoek aan de Rehobothschool in Kampen en aan het Ichthus College Kampen – en met een videoboodschap voor alle andere scholen in de gemeente Kampen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *