Wint Zalk de European Village Renewal Award?

Wint Zalk de European Village Renewal Award?

Jury European Village Renewal Award komt naar Zalk

Met 20 andere dorpen uit in totaal 21 regio’s en twaalf verschillende landen strijdt Zalk om de felbegeerde European Village Renewal Award 2022. De internationale jury heeft een eerste selectie gemaakt en Zalk maakt volop kans om de trofee te winnen. Op 5 oktober komen de juryleden uit Hongarije, Zwitserland, Slowakije en Duitsland naar Zalk om met eigen ogen te zien of Zalk de winnaar moet worden.

Europese Award
De prestigieuze award wordt uitgereikt door de European Association for Rural Development and Village Renewal. Bij de selectie wordt vooral gekeken naar dorpen en gemeenschappen die “dialogen bevorderen, op zoek gaan naar de gemeenschappelijke basis en sociaal, economisch en ecologisch verantwoorde oplossingen vinden voor de uitdagingen waar dorpen in 2022 voor staan”. Het thema voor deze verkiezing is dan ook ‘bruggen bouwen’.

Zalk
De vereniging Dorpsbelangen Zalk zet zich al jaren met veel enthousiasme en succes in voor de leefbaarheid en vitaliteit van Zalk. Van de plaatsing van vogelkasten tot peuteropvang, van het laarzenpad tot RTV Zalk en van het dorpshuis tot de ondersteuning van Oekraïners: men zet er samen de schouders onder. De vereniging heeft dan ook goede hoop op het winnen van de trofee en verheugt zich erop de jury op 5 oktober te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *