Blauwalg aangetroffen in water langs Buitenbroeksweg

Blauwalg aangetroffen in water langs Buitenbroeksweg

Door de droogte en warmte is minder water beschikbaar waardoor het water in sloten minder wordt ververst. Het spoelt niet door en de temperatuur van het water wordt hoger. Dit veroorzaakt onder andere blauwalg. Dit is ook het geval in een sloot langs de Buitenbroeksweg.

Een inwoner meldde zich bij Hart voor Kampen, waardoor de partij de melding heeft doorgezet richting de Gemeente Kampen.
Het Waterschap heeft inmiddels onderzoek verricht en gaf aan dat het inderdaad om blauwalg gaat. Omdat het hier geen zwemwater betreft, is de Gemeente Kampen aan zet. Blauwalg kan giftige stoffen afscheiden. Bij aanraking of inname bestaat kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij (huis)dieren optreden. Houd daar dus rekening mee als jij je hond daar uitlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *