Actiemarkt bij Pieter Zandt voor Noodfonds Oekraïne

Actiemarkt bij Pieter Zandt voor Noodfonds Oekraïne

Door Niek Teune

IJSSELMUIDEN – De leerlingen van de Pieter Zandt in IJsselmuiden organiseren op woensdag 29 juni een actiemarkt voor Noodfonds Oekraïne van Stichting Kom over en help. Tijdens de markt verkopen de leerlingen verschillende producten en organiseren zij activiteiten als lasergamen en ponyrijden voor het goede doel. Alle belangstellenden zijn tussen 12.15 uur en 16.00 uur hartelijk welkom bij het schoolgebouw aan Grafhorstweg 53.

De actiemarkt wordt al een aantal jaren georganiseerd bij de nevenvestiging van de Pieter Zandt in IJsselmuiden. Docent Jan van Putten: “Toen ik de taak kreeg om de acties voor goede doelen te coördineren, heb ik aan mijn collega’s voorgesteld om samen met alle eerste- en tweedeklassers een actiemarkt in combinatie met een sponsorloop te houden. Iedereen was enthousiast. Sindsdien organiseren we het iedere twee jaar een keer, zodat de leerlingen de actiemarkt en de sponsorloop allemaal een keertje meemaken. ”
Vorig jaar zouden de actiemarkt en de sponsorloop weer plaatsvinden, maar door het coronavirus moest gekozen worden voor een andere vorm. De sponsorloop kon wel doorgaan, maar de markt werd niet gehouden. Van Putten: “Veel jongeren vroegen of de actiemarkt alsnog georganiseerd kon worden. We hebben besloten om dat nu te doen.”

Alle elf schoolklassen van de Pieter Zandt in IJsselmuiden dragen hun steentje bij aan de actiemarkt. “De leerlingen zijn echt aan zet. Je ziet dat ze met leuke ideeën komen. Ze hebben zelf bedacht wat ze ’s middags willen verkopen vanaf hun eigen kraam of welke activiteit ze willen organiseren. Zo ontwikkelen ze hun organisatorische vaardigheden en leren ze om verantwoordelijkheid te nemen”, zegt Van Putten.
De opbrengst van de actiemarkt is bestemd voor het Noodfonds Oekraïne van stichting Kom over en help. De stichting geeft noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, dekens, bedden en traumazorg aan Oekraïense vluchtelingen die getroffen zijn door de oorlog. “De diepste drijfveer voor het organiseren van de actiemarkt is dat wij als christenen de verantwoordelijkheid hebben om te zorgen voor onze medemensen.

Op dit moment heeft de Pieter Zandt ook een klas met een leraar en jongeren die gevlucht zijn uit Oekraïne. Dit vergroot de betrokkenheid van onze leerlingen bij het conflict. Het Noodfonds Oekraïne was daarom een vanzelfsprekendheid”, aldus Van Putten.
Tijdens de actiemarkt op 29 juni kunnen onder andere kleding, boeken en speelgoed gekocht worden op het schoolterrein. Daarnaast zijn groente, fruit, gebak, patat, pannenkoeken en snoep – met contant geld – verkrijgbaar. Wie dat graag wil, kan ponyrijden op het veld tegenover de school, lasergamen in de gymzaal, oud-Hollandse spelletjes spelen of op het springkussen springen. Iedereen is vanaf 12.15 uur hartelijk welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *