Zilveren legpenning uitgereikt aan Freddy Schinkel

Zilveren legpenning uitgereikt aan Freddy Schinkel
Foto © KampenLive

“Nu weet ik ook hoe het zelf voelt, normaal gesproken sta ik aan de andere kant”, aldus Freddy Schinkel toen hij vanmiddag de zilveren legpenning ontving uit handen van burgemeester Sander de Rouwe. Nieuwsfotograaf Freddy Schinkel vereeuwigt al meer dan veertig jaar nieuwswaardige gebeurtenissen in Kampen. Inmiddels heeft hij al ruim 350.000 beelden geschoten met zijn camera sinds 1980. Daarvoor ontving hij vandaag deze belangrijke waardering.

In de Stadskazerne, in een volle Johan van Mulkenzaal, bleek Freddy Schinkel goed voorbereid te zijn op deze uitreiking. Als nieuwsfotograaf wordt hij altijd op de hoogte gehouden van alle belangrijke nieuwsfeiten in de gemeente Kampen, en dat geldt ook voor berichten die onder embargo worden verstuurd naar de pers. Gisteren was er ook een dergelijk bericht met geheimhouding de deur uitgegaan “zaterdagmiddag om kwart over drie zal de zilveren legpenning aan fotograaf Freddy Schinkel worden uitgereikt. Dit bericht mag niet eerder verspreid of ruchtbaarheid aan gegeven worden. Freddy had dit bericht als persfotograaf ook ontvangen en ook netjes zijn mond gehouden, tot vanmiddag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *