Groot aantal boetes uitgedeeld op N50

Groot aantal boetes uitgedeeld op N50
Foto © KampenLive / Marco Westendorp

Afgelopen donderdag heeft de politie Team Verkeer samen met het basisteam Vechtdal en basisteam IJsselland Noord een controle gehouden op ‘afleiding in het verkeer’ op de Rijksweg N50. Deze controle stond al enige tijd gepland aangezien de N50 qua verkeersongevallen (ook landelijk gezien) negatief bekend staat.

Ondanks het feit dat bijna iedereen weet dat afleiding een van de meest voorkomende oorzaken is bij verkeersongevallen en de boetes zijn verhoogd van 250 naar 350 euro, blijft het voor te veel bestuurders moeilijk om de telefoon niet vast te houden tijdens het rijden. De resultaten van de controle zeggen helaas genoeg.

Tussen 14:00 uur en 18:30 uur werd er onder andere 86 keer proces verbaal opgemaakt voor het (tijdens het rijden) vasthouden van een telefoon. Ook werd er op snelheid gecontroleerd met een radaropstelling. Hierbij werden meer dan 140 boetes uitgedeeld voor het overschrijding van de maximum snelheid.
Volgens de politie blijken controles als deze telkens weer nodig en zullen dus ook regelmatig worden herhaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *