Onderzoek naar onveiligheid Station Kampen Zuid

Onderzoek naar onveiligheid Station Kampen Zuid

Ingezonden: politiek

Stoned ter aarde door drank en drugs

KAMPEN – Sinds enkele weken is Hart voor Kampen bezig met het in kaart brengen van de veiligheid rondom het NS-station Kampen Zuid. Zij werden door omwonenden benaderd. Die voelen zich namelijk steeds onveiliger. En daar heeft de partij letterlijk beeld bij.

Veel gehoorde klachten van omwonenden zijn diefstal van fietsen (Hart voor Kampen heeft ‘live’ bewakingsbeelden van een fietsendiefstal uit een voortuin) en diefstal van andere goederen (zoals mobiele telefoons van treinpassagiers). Maar ook het doelloos rondhangen van jongeren bij de ingang van het station. Het bij nacht en ontij rondzwerven van jeugd in de wijk. Jongeren die stoned door drank en drugs ‘live’ van het padje zijn en ter aarde storten.

Het gaat nu nog om meldingen van bewoners van het Stationskwartier en met name in de buurt van het NS-station. Veel van de meldingen zijn al bij de politie bekend. Eind 2017 vroeg het CDA aandacht voor het veiligheidsgevoel rondom het station en vroeg men om camera’s. Toenmalig burgemeester Koelewijn wilde geen veiligheidscamera’s plaatsen bij station Kampen Zuid. Ook niet tijdelijk. ¨Zij voegen niet echt wat toe aan de veiligheid in het gebied”, concludeerde hij. Inmiddels zijn wij ruim vier jaar verder en is Hart voor Kampen bezig met alle meldingen in kaart te brengen. De resultaten zullen zij nog voor de zomer beschikbaar stellen aan politie en het college van b&w.

Ook inwoners uit andere wijken maken gebruik van het station. Ook daar kunnen mensen bij zijn die zich niet prettig voelen rondom het station. Daarom doet Hart voor Kampen een oproep aan hen om die ervaringen te melden. Denk aan het slachtoffer zijn van diefstal van een fiets of andere goederen. Of zijn er andere zaken die door ons onder de aandacht gebracht moeten worden? Dat kan via: meldpuntkampenzuid@hartvoorkampen.nl. Het is immers belangrijk om een goed beeld te krijgen van de situatie ter plaatse. Het spreekt voor zich dat alle meldingen anoniem worden behandeld. De melders zullen op de hoogte worden gehouden via de Facebookpagina van Hart voor Kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *