Rhoan Snel gaat wandelen voor MS

Rhoan Snel gaat wandelen voor MS

In mei vind de jaarlijkse “The May 50K Challenge” plaats. Een challenge waarbij deelnemers 50 kilometer rennen, lopen, of rollen (rolstoel red.) om geld in te zamelen voor het goede doel. De 11-jairge Rhoan Snel uit Kampen neemt deel aan deze uitdaging en gaat in de maand mei 50 km geregistreerd wandelen.

MS, Multiple Sclerose, is een aandoening waarbij het centrale zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg) aangetast worden. Het merendeel van de mensen met MS ervaart problemen met evenwicht en coördinatie. Allerlei klachten kunnen ontstaan, bijvoorbeeld bij het zien, bewegen en praten. MS heeft daardoor een grote invloed op het volledige doen en laten en heeft vaak een onvoorspelbaar verloop, wat het dagelijks leven veelal onzeker maakt.

“Het is heel belangrijk dat er geld is om dingen te kunnen onderzoeken en zodat mensen die een spierziekte hebben geholpen kunnen worden”, aldus Rhoan. Het hebben van een gezond lichaam is niet vanzelfsprekend en het is goed om bewustwording te creëren dat mobiliteit niet iets is wat voor iedereen is weggelegd en wat wij kunnen doen om een bijdrage te leveren.

De boodschap is dat je met gezonde spieren je in kan zetten om geld in te zamelen voor gelijke kansen en met de hoop dat er een toegankelijke behandeling komt voor mensen met MS, zonder dat men via allerlei fondsen en op allerlei manieren geld moet werven om voor behandeling naar het buitenland te gaan, wat niet vergoedt wordt.

Mocht je Rhoan willen sponsoren, dan kan dat middels zijn persoonlijke sponsorpagina.

https://www.themay50k.com/fundraisers/RhoanSnel/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *