Uniek Steege’s erf en basisschool Scala samen in actie voor de aanschaf van een tovertafel

Uniek Steege’s erf en basisschool Scala samen in actie voor de aanschaf van een tovertafel
Foto © KampenLive

Woensdagmorgen 30 maart was de Deel bij Steege’s erf het toneel van meer dan 100 knutselende kinderen. Deze kinderen zijn leerlingen van groep 1, 2 en 3 van basisschool Het Scala. Zij kregen deze morgen aangeboden door Uniek Steege’s Erf als tegenprestatie voor wat zij op school doen om mee te helpen het streefbedrag te halen voor de aanschaf van een tovertafel. Op een ander tijdstip komen de resterende groepen van Het Scala langs.

Uniek Steege’s Erf (onderdeel van Uniek4U) is een dagbesteding die in september 2020 gestart is met twee dagen per week een zinvolle en aangename besteding van de dag aan te bieden aan mensen met een zorgvraag. Deze twee dagen zijn later zelfs uitgebreid naar 4 dagen per week. Per dag zijn er vijftien jongere en oudere deelnemers aanwezig. Vaak ter ontlasting van de thuissituatie door de ziekte Alzheimer/dementie waar de meesten van hen mee te maken hebben.

Steege’s Erf is een boerderij met een verbouwde Deel waar de dagbesteding overdag plaats
vindt. Maar ook het erf met het Rustpunt, Pluktuin en de dieren maakt dat het buiten zijn ook
heel fijn is. Vooral in de zomer, wanneer er ook andere gasten op het erf komen, is het gezellig buiten. Het maatschappelijke doel van onderlinge verbinding tussen bezoekers van het Rustpunt, maar ook zeker de deelnemers van de dagbesteding, maakt dat het erf voor velen een fijne plek is. Iedereen is hier welkom.

De grote wens nu is een tovertafel op de Deel. De tovertafel is een innovatieve zorgtechnologie die zorgmedewerkers in staat stelt om op een gebruiksvriendelijke manier de beste zorg aan hun deelnemers te geven. Dankzij het ingenieuze klik – en klaarsysteem is de tovertafel gemakkelijk te installeren en blijft de vertrouwde leefomgeving intact. Tovertafelspellen zijn de ideale activiteit voor mensen met dementie en hun zorgmedewerkers, familie en vrienden.

De spellen vergroten het plezier tijdens het werk en doorbreken de apathie wat bij deze doelgroep vaak voor komt. Ook zijn deze spellen intuïtief te spelen, ze lokken natuurlijke beweging uit en reageren al op de kleinste beweging. De spellen geven de spelers het vertrouwen wat ze nodig hebben om samen verder te spelen. Zo wordt er samen met de ouderen bewogen en de onderlinge band tussen de deelnemers wordt er door versterkt. Er zijn spellen op het fysieke vlak en geheugentraining, waardoor deze tovertafel op een ontspannen manier voor veel voordelen zorgt bij mensen met dementie.

Omdat een tovertafel erg duur is is Uniek Steege’s erf een actie gestart om geld in te zamelen voor deze mooie wens. Basisschool Het Scala heeft deze actie omarmd en helpt nu mee met het inzamelen van geld voor deze tovertafel.

De kinderen die deze ochtend aanwezig waren hebben een leuk bakje in elkaar geknutseld, met daarin een vergeet-mij-nietje. Dit bloemetje, dat door Alzheimer Nederland gebruikt wordt, laat zien dat de mensen met dementie en hun naasten niet vergeten worden.

Mocht u dit mooie initiatief ook willen steunen dan kunt u via onderstaande link een donatie doen:

https://www.pifworld.com/nl/companyEvents/npslwl9Y0SA/een-tovertafel-voor-uniek-steege?fbclid=IwAR3rIeMVfphqjPfhkvXRv8xJ7eQ5MCmL4hIo5jCJQOhSGl1Q3k8qxxxiB14

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *