Werkcafé Kampen officieel geopend

Werkcafé Kampen officieel geopend

Maandagmiddag werd officieel stilgestaan bij de opening van het Werkcafé in Kampen. Wethouder Jan Peter van der Sluis en Rob Rikmanspoel, algemeen directeur van Impact gaven hiervoor onder toeziend oog van de medewerkers, de symbolische druk op de knop om dit moment te markeren.

Het Werkcafé is een initiatief van de gemeente Kampen en Werkbedrijf Impact. Het is een laagdrempelige plek waar werkzoekenden en mensen met vragen over werk gewoon binnen kunnen lopen. Of je nu advies voor je loopbaan nodig hebt, een sollicitatietraining, hulp wilt bij de Nederlandse taal of een vrijwilligers- of betaalde baan zoekt. In het Werkcafé komt dit allemaal samen. Bovendien verwijst het Werkcafé naar ketenpartners die ook iets kunnen betekenen in de ondersteuning van inwoners, zoals Financiën op Koers, armoedebestrijding en welzijn en zorg. Ook vanuit deze sociale basis worden inwoners verder geholpen in hun zoektocht naar zelfredzaamheid en betaald werk.

Het Werkcafé kijkt direct naar wat iemand nodig heeft. Het werkt bovendien snel, want alle disciplines rond werk en re-integratie zitten onder één dak.

Om het Werkcafé heen zijn diverse maatschappelijk betrokken ondernemers gehuisvest. Zij huren én bedrijfsruimte én zetten mensen uit de brede doelgroep in. Daarnaast zijn ook het Werkgeverservicepunt (WSP) en uitzendbureaus actief. Al deze partijen versterken hiermee het concept om mensen vanaf dag één aan het werk te helpen.

Het Werkcafé is inmiddels in bedrijf en is te vinden aan de Gildestraat 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *