Vuurdoop voor vrijwilligers Stadsbuurtbus Kampen

Vuurdoop voor vrijwilligers Stadsbuurtbus Kampen

Stadsbuurtbus Kampen – lijn 510 wordt vanaf nu bestuurd door meer dan 30 vrijwilligers! Zij beleefden 28 februari 2022 hun letterlijke vuurdoop als buurtbuschauffeur. Wethouder Albert Holtland was namens gemeente Kampen aanwezig bij deze mijlpaal op station Kampen Zuid.

13 december 2021 startte de dienstregeling voor de Stadsbuurtbus. Toen waren er nog onvoldoende vrijwilligers om de hele dienstregeling te rijden. Daarom zijn er taxichauffeurs ingezet. Inmiddels zijn er genoeg chauffeurs gevonden om de dienstregeling te rijden. De vrijwilligers zijn allemaal medisch gekeurd én geslaagd voor hun rijtest.

Enthousiaste club
Voorzitter Roy Dekker blikt tevreden terug: “We zijn in een paar maanden tijd uitgegroeid tot een enthousiaste club vrijwilligers. Alle chauffeurs wilden graag aan de slag op de Stadsbuurtbus. Ik ben heel blij dat ze dit nu ook kunnen doen!” De chauffeur die vanochtend om 06.18 uur de eerste rit reed, vult aan: “Heel mooi om de stad te zien ontwaken. Ik had een leuke dienst: tot 10.15 uur heb ik 12 mensen mogen vervoeren.”

Reizen met Stadsbuurtbus
Alle reizigers van de Stadsbuurtbus – lijn 510 kunnen gebruikmaken van hun OV-abonnement zoals de Studentenkaart of Dal Voordeel. Ook het gebruik van een OV-chipkaart is mogelijk, net als het kopen van een los kaartje. Dit kan bij de chauffeur. Betalen kan uitsluitend met pinpas. Ideaal om even de stad in te gaan wanneer je wilt winkelen. Via de stations Kampen en Kampen Zuid ben je zo in een andere stad. Maar ook het centrum van Kampen is snel bereikbaar via de halte gemeentehuis.

Achtergrondinformatie 
In 2015 kwam werd bekend dat stadsbus lijn 11 voor de provincie Overijssel niet meer rendabel was. Daardoor zouden grote delen van Kampen zonder openbaar vervoer komen te zitten. Er moest dus wat veranderen. Verontruste burgers bedachten vervolgens een alternatief in de vorm van een grote stadsbus, aangevuld met een kleine stadsbuurtbus.

Zowel provincie Overijssel en gemeente Kampen als vervoerder Connexxion werden enthousiast van het plan. Door de komst van deze stadsbuurtbus kregen woonwijken Het Onderdijks, Bovenbroek en De Maten ineens een aansluiting op het openbaar vervoer. Ook belangrijke punten als de polikliniek en het gemeentehuis werden weer bereikbaar gemaakt voor reizigers.

Over de Stadsbuurtbus Kampen
Stichting Stadsbuurtbus Kampen werd begin 2022 opgericht. De buurtbus rijdt 6 dagen per week, 2x per uur. Op werkdagen rijd men van 6:15 tot 19:15 uur en op zaterdagen van 9:45 tot 17:45 uur. De rit start vanaf station Kampen Zuid en rijdt via Het Onderdijks, Bovenbroek, Zuid, Isala Polikliniek, Flevowijk en De Maten weer terug naar station Kampen Zuid. Men kan ook overstappen op stadsbuslijn 11 bij de halte polikliniek. Meer weten? Ga naar: stadsbuurtbuskampen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *