Nieuwe Markt; meer parkeerplaatsen, marktplein, of alleen maar groen

Nieuwe Markt; meer parkeerplaatsen, marktplein, of alleen maar groen
Foto © KampenLive

De binnenstad van Kampen ziet er soms troosteloos uit. Winkels verdwijnen en de bezoekers blijven weg. Niet het beeld dat je wilt uitstralen als prachtige stad Kampen. Ondernemers, omwonenden en vastgoedeigenaren en de gemeente werken samen om Kampen een nieuwe uitstraling te geven en weer levendig en aantrekkelijk te maken voor iedereen. Iedereen in de gemeente Kampen kan hier ook over meedenken en zijn mening geven.

Stadsstrand
Vorig jaar kwam Paviljoen Hanzezicht en de aanpassing van de Frieseweg voor veel mensen plotseling opduiken. Ineens was het er en dit zorgde voor veel ergernis, maar ook voor positieve reacties. Omdat de vergunning voor 2 jaar is afgegeven wil de gemeente Kampen van iedereen die er wat over kwijt wil de mening weten. Is er draagvlak voor het verlengen van de vergunning of moeten er aanpassingen komen. stadsstrand@kampen.nl

Nieuwe Markt
Voor de Nieuwe Markt worden ook plannen gesmeed en ook daar wordt gevraagd mee te denken. Een speciaal samengestelde groep (vastgoedeigenaren, ondernemers en de gemeente) en adviesbureau DTNP die gespecialiseerd is in aanpak van centrumgebieden heeft een publieksgericht programma opgesteld. De gemeenteraad van Kampen heeft dit koersdocument in december 2021 (unaniem) vastgesteld. Hiermee zijn structurele keuzes gemaakt over hoe leegstand voorkomen en de stad aantrekkelijk houden.
Wat betreft de Nieuwe Markt wordt er samen met pleingebruikers, omwonenden en overige belangstellenden, nagedacht over hoe het stadsplein aantrekkelijk te maken. Wanneer er meer vaststaat geeft dat meer duidelijkheid voor de marktondernemers, of de zaterdagmarkt een vaste plek kan krijgen. Tegelijkertijd wordt er al gewerkt aan enkele andere doelen, bijvoorbeeld de versterking van het recreatief karakter, de verblijfskwaliteit en de uitstraling in de binnenstad

Denk mee en vul eenvoudig de enquête in. Geef aan welke foto’s jij passend vindt voor dit (markt)plein: Hoe wordt de Nieuwe Markt de gehele week aantrekkelijk en uitnodigend om te gebruiken.

Vul hier de enquête in:  https://vragenlijst.dtnp.nl/index.php/12345/lang/nl/newtest/Y

Voor meer informatie: https://binnenstadkampen.dtnp.nl/principeontwerp-nieuwe-markt/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *