Kampen Sociaal wil aula begraafplaats als gemeentelijk monument

Kampen Sociaal wil aula begraafplaats als gemeentelijk monument
Aaula Begraafplaats Bovenbroek aan de Bovenbroeksweg Foto © KampenLive

(Ingezonden – politiek)

Als het aan de fractie van Kampen Sociaal ligt wordt de aula van de begraafplaats aan de Bovenbroeksweg een gemeentelijk monument. De typische naoorlogse bouw van de aula is nog goed intact en verdient het om opgenomen te worden als gemeentelijk monument.

Wederopbouwarchitectuur wordt vaak vergeten als het gaat om architectuur dat beschermd dient te worden voor generaties na ons aldus fractievoorzitter Richard Boddeus: “De aula is een mooi voorbeeld van hoe er gebouwd werd na de oorlog. In Kampen hebben we slechts twee monumenten van na de oorlog die op de lijst staan als gemeentelijk monument, de Stadsherberg aan de IJsselkade en de voormalige Hanzeschool aan de Oostzeestraat.”

Of ‘Bovenbroek’ ook daadwerkelijk monument wordt weet Boddeus nog niet: “Ik hoop het, we hoeven als eigenaar van de aula geen overleg te voeren, dat scheelt een hoop. Als we de aula opnemen in de lijst van gemeentelijke monumenten mogen we het uiterlijk niet zomaar aanpassen en moeten we het beschermen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *