Burgemeester De Rouwe wil aangifte doen van bekladden spandoeken

Burgemeester De Rouwe wil aangifte doen van bekladden spandoeken
Foto © KampenLive

Van donderdag 10 op vrijdag 11 februari zijn verschillende spandoeken van politieke partijen beklad. De spandoeken hangen aan de Stadsbrug van Kampen en zijn onderdeel van de campagne van politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. De politie is inmiddels op de hoogte gesteld van de vernielingen.

Burgemeester Sander de Rouwe: “Ik neem dit zeer serieus en neem afstand van dit soort zinloze vernielingen. Ben je niet tevreden over de politiek of heb je een andere mening, ga dan het gesprek aan. Het vernielen van de spullen van iemand anders is nooit een oplossing en is onacceptabel. Ik roep namens alle 10 deelnemende partijen daarom degene die dit heeft gedaan op zich te melden en doe anders namens de politieke partijen aangifte.”

Oproep aan daders en getuigen
De politieke partijen roepen de daders van de vernielingen op om zich voor maandag 14 februari 12.00 uur te melden bij de gemeente of de politie. Ook getuigen van de vernielingen worden gevraagd om zich te melden. Dit kan bij de politie via telefoonnummer 0800-8844 of bij de gemeente Kampen via telefoonnummer 14 038.

Videobeelden
Melden de daders zich niet, dan doet burgemeester De Rouwe namens de politieke partijen aangifte van vernieling bij de politie en wordt een onderzoek gestart. Er zijn videobeelden van de locatie waar de vernielingen zijn gepleegd. Als niemand zich meldt dan neemt de politie deze beelden mee in het onderzoek naar de daders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *