Strengere controles bromfietsers, fietsers en auto’s op de Oudestraat

Strengere controles bromfietsers, fietsers en auto’s op de Oudestraat

De politie en Team Handhaving van de gemeente Kampen gaan de komende tijd strenger controleren in de Oudestraat in Kampen. Het blijkt dat de overlast van vooral bromfietsers, fietsers en auto’s de laatste tijd toeneemt en dit nog steeds een doorn in het oog is voor velen.

“De Oudestraat is winkelgebied voor voetgangers. Wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete krijgen” Aldus de gemeente Kampen in een reactie op social media.

Nog niet zo lang geleden werden er door de gemeente Kampen fietsparkeervakken gemaakt om de overlast van (met name niet goed geparkeerde) fietsen tegen te gaan. Ook rondom de winkelstraat en uitgaansgelegenheden zijn vele mogelijkheden om de fiets te parkeren. Hierdoor blijft de afstand tot de winkels, uitgaansgelegenheden en andere bedrijven en instellingen kort. Het is echter niet bekend of de fietsparkeervakken hebben geholpen om deze vorm van overlast te verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *