Kampen Sociaal: onderzoek verplaatsing gemeentewerf 

Kampen Sociaal: onderzoek verplaatsing gemeentewerf 

(Ingezonden – politiek)

Als het aan de fractie van Kampen Sociaal ligt komt er een onderzoek door de rekenkamer naar de verwachtte voordelen van de verplaatsing van de gemeentewerf enkele jaren geleden. De werf werd in 2016 verplaatst van het industrieterrein in Kampen naar industrieterrein Zendijk in IJsselmuiden.  

Kampen Sociaal heeft de rekenkamer gevraagd om de verplaatsing op voor- en nadelen te onderzoeken, fractievoorzitter Richard Boddeus: “We zouden graag willen weten of het financieel voordeel zich ook werkelijk in de praktijk aandient. Zitten medewerkers van de gemeente korter of langer in de bedrijfswagens, zijn we minder of meer aan brandstof kwijt en besparen we nou op de gebruiksduur van de bedrijfswagens? We kunnen als gemeente leren van de uitkomsten, wat die ook zijn.”

Destijds werd de verplaatsing als buitenkans gezien door een meerderheid van de gemeenteraad. De gemeente Kampen kon het oude terrein verkopen aan Schotte voor de uitbreiding van de fabriek, die uitbreiding heeft nooit plaatsgevonden, Schotte gaat haar activiteiten naar Ens verplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *