Brandweer rukt uit voor brand in spouwmuur

Brandweer rukt uit voor brand in spouwmuur
Foto © KampenLive

Even na 17.00 vanmiddag kreeg de meldkamer van de Brandweer een melding van een woningbrand aan de Madrigaal in Kampen. Bij aankomst bleek er een brand in de spouwmuur te zijn. De brandweer uit Zwolle komt ter plaatse om in de muur te spuiten om de brand te doven.

De brandweer uit Zwolle heeft een cold cutter waarmee ze met hoge waterdruk door harde materialen kunnen boren. Totdat brandweer Zwolle aanwezig is worden er eerst dakpannen verwijderd en wordt met een slijptol de buitenmuur opengemaakt en spuiten ze er zelf water in om de brand te blussen.

Hoe de brand in de spouwmuur is ontstaan is nog niet duidelijk.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *