Loting Eigenwijze Terp verricht door notaris

Loting Eigenwijze Terp verricht door notaris

De inschrijfprocedure voor het zelf bouwen van een bijzondere twee-onder-een-kapwoning op de Eigenwijze Terp in Het Onderdijks leverde vier inschrijvingen op. Mr. B. Slagter, notaris van Het Notarieel in Kampen verrichtte 14 december de loting.

De optie voor de kavel is inmiddels toegewezen aan de inschrijvers die op de eerste plek geëindigd zijn. Deze optie is zes maanden geldig. De ingelote inschrijvers hebben vier maanden de tijd om tot een door de gemeente goedgekeurd ontwerp te komen. ”De Eigenwijze Terp is een grote, unieke kavel in De Terpen, de nieuwste woonbuurt binnen Het Onderdijks. Binnen de richtlijnen van het bestemmingsplan en het beeldregieplan is er veel mogelijk. Ik ben benieuwd hoe het plan van de ingelote inschrijvers er uitziet. Deze unieke plek verdient een uniek gebouw. Ik hoop dat het een echte eyecatcher is”, aldus wethouder Albert Holtland.

De notaris heeft via loting ook bepaald welke inschrijvers op plaats 2, 3 en 4 geëindigd zijn. Als de inschrijvers die de optie toegewezen hebben gekregen zich alsnog terugtrekken, dan wordt de optie aangeboden aan de inschrijvers die op de volgende plek op de ranglijst geëindigd zijn.

De Eigenwijze Terp is een unieke kavel van circa 1108 m2 groot. De kopers mogen onderling zelf de indeling maken en de beschikbare vierkante meters verdelen. De toekomstige bewoners zijn verplicht om de eerste drie jaar zelf op de Eigenwijze Terp te wonen. De Eigenwijze Terp ligt in De Terpen, een nieuwe woonbuurt aan de rand van Het Onderdijks in Kampen. De buurt grenst aan de landerijen en ligt dicht bij de IJssel en het Reevediep. Vroeger stonden hier boerderijen op kleine terpen. Op deze plek worden nu drie terpen, een boerenerf en een boomgaard gerealiseerd met karakteristieke huizen. De eerste woningen van De Terpen worden eind januari opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *