Burgemeester, politie en OM roepen op om zaterdag niet naar coronaprotest in Kampen te komen

Burgemeester, politie en OM roepen op om zaterdag niet naar coronaprotest in Kampen te komen
Foto © KampenLive

 

Burgemeester Sander de Rouwe roept samen met politie en het Openbaar Ministerie (OM) mensen op om zaterdagavond niet mee te lopen met een mogelijke coronawandeling of coronaprotest in (de binnenstad van) Kampen. Naar verluidt willen opnieuw mensen samenkomen in Kampen om te protesteren of demonstreren tegen de coronamaatregelen. “Ondanks herhaaldelijk verzoek komen wij helaas niet in contact met de organisatoren. Zonder contact of organisatie kunnen wij geen afspraken maken over de veiligheid van de demonstranten, bewoners van de binnenstad en verkeerdeelnemers.”

Burgemeester Sander de Rouwe: “Betogen is een groot goed in ons land en als gemeente proberen we betogingen zo goed mogelijk te faciliteren. Helaas is de voorgenomen betoging tegen de coronamaatregelen van vanavond – evenals voorgaande weken – niet bij ons gemeld en kunnen we hierdoor geen afspraken maken met de organisatie om de avond in goede banen te leiden. Met de 1,5 meterregel die opnieuw is ingevoerd en een persconferentie met nieuwe maatregelen in het vooruitzicht, vind ik dit eventuele initiatief voor aanstaande zaterdag een extra risico. Ik roep mensen dan ook dringend op juist deze zaterdag thuis te blijven en af te zien van deelname.”

Maatregelen
De gemeente nodigt eventuele initiatiefnemers uit om alsnog contact te zoeken, om eventuele volgende acties in de toekomst samen in goede banen te leiden. De gemeente staat in nauw contact met de politie en het OM. Als er aanwijzingen of signalen zijn dat groepen mensen toch naar (de binnenstad van) Kampen komen, al dan niet met verkeerde bedoelingen, dan zullen gemeente en politie niet schromen om maatregelen te nemen. “Er zijn verschillende instrumenten die ik daarvoor kan inzetten, zoals een noodbevel. Maar daar is op dit moment nog geen sprake van.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *