30 oktober informatiebijeenkomst voor koop- en huurwoningen bij Groene Buren Kampen

30 oktober informatiebijeenkomst voor koop- en huurwoningen bij Groene Buren Kampen

Groen en sociaal wonen in Kampen
De vereniging Groene Buren Kampen wil in de gemeente Kampen een duurzame, groene en sociale woonbuurt realiseren. De gemeente geeft de Groene Buren daarom de gelegenheid in de nieuwe wijk De Terpen, aan de rand van Onderdijks, een buurt van 26 woningen te ontwikkelen.

Het Groene Burenerf, zoals zij deze buurt noemen, wordt zoveel mogelijk ingepast in de bestaande natuurlijke omgeving, met respect voor de landschappelijke waarde van het gebied. Ze vormen op basis van de kernwoorden ‘duurzaam’ en ‘sociaal’ een gemeenschap die verbonden is door een milieuvriendelijke levensstijl en het gezamenlijk ontwikkelen en onderhouden van een eigen woonwijk.

De Groene Buren willen een erf zijn voor iedereen, jong en oud, daarom zijn de woningen en appartementen zowel qua prijs, grootte en vorm divers. Er zijn koop- en sociale huurwoningen. Het project laat zien dat duurzaamheid, betaalbaarheid en sociaal samenleven goed kunnen samengaan. De bewoners van de wijk verbinden zich aan de uitgangspunten van de vereniging. Naast het Groene Burenerf is ook ruimte voor moestuinen die via een afzonderlijke vereniging mede beheert gaat worden met andere bewoners uit Onderdijks.

Regelmatig zijn er informatiebijeenkomsten, de eerst volgende is op zaterdag 30 oktober 2021 van 10.00 tot 12.00 uur in De Stadskazerne, Dirk van Sliedregtzaal op de 2e etage, Oudestraat 216.
Zie ook de website www.groeneburenkampen.nl. Daar zijn meer afbeeldingen te zien en kun je meer lezen over de visie van de Groene Buren.

Word je helemaal enthousiast door wat je ziet en leest, dan kun je ook een mail sturen naar info@groeneburenkampen.nl voor persoonlijke informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *