Regenboogvlag wappert tijdens Coming Out Day

Regenboogvlag wappert tijdens Coming Out Day

Wethouder Irma van der Sloot, Kleurrijk Kampen en Coming-Out Kampen hebben vanochtend vroeg samen de regenboogvlag gehesen als symbool voor de acceptatie van mensen met een andere seksuele geaardheid of genderidentiteit dan de norm. Dit deden ze in het kader van Coming Out Day: de dag waarop aandacht besteed wordt aan het uitkomen van iemands seksuele voorkeur. Een belangrijk statement van deze dag is: jezelf zijn, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit. De term Coming Out verwijst naar het idee ‘uit de kast komen’. Ook de stadsbrug is vandaag aangelicht in de regenboogkleuren.

Wethouder Irma van der Sloot: “Als organisatie en als stadsbestuur streven we naar een inclusieve gemeente. Een gemeente waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen, ongeacht gender of seksualiteit. We waarderen de verschillen tussen mensen en juichen dat juist toe. De regenboogvlag staat symbool voor deze diversiteit in gender, ras, leeftijd en alle andere manieren waarop we van elkaar verschillen”.

De vlag werd gehesen bij het kunstwerk ‘De Kubustoren’ van Marijke de Goeij. Een verzameling van kubussen die kunstzinnig met elkaar zijn verbonden. Dit kan gezien worden als verbinding, tussen mensen die ín hokjes (de kubussen) worden geplaatst, maar onderling toch met elkaar zijn verbonden. Eigenlijk net als de regenboogvlag. Die laat onze diversiteit zien in gender, ras, leeftijd en alle andere manieren waarop we van elkaar verschillen. Representeert als het ware alle geaardheid en genderidentiteit, maar vormt toch samen een geheel.

Werkgroepen Kleurrijk Kampen en Coming-Out Kampen
Ook dit keer hadden de werkgroepen Kleurrijk Kampen en Coming-Out Kampen het kunstwerk ‘De Kubustoren’ weer aangekleed zodat het nog meer uitdrukt dat je uit de kast mag komen om je zelf te zijn. Je hoeft niet in een kubus te passen om er bij te horen. Door de regenboogkleuren te gebruiken is er heel veel ruimte voor alle zichtbare en onzichtbare kleurenschakering in onze samenleving. De werkgroepen werken samen om uitsluiting te voorkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *