Nieuwe burgemeester Sander de Rouwe arriveert in Kampen

Nieuwe burgemeester Sander de Rouwe arriveert in Kampen
Foto © Ewald Pikkert

Vrijdagmorgen kwam onder redelijke belangstelling Kampens nieuw te benoemen burgemeester Sander de Rouwe aan in Kampen. De Rouwe, ex-gedeputeerde van de provincie Friesland, werd naar Kampen gebracht met het Statenjacht van de provincie Fryslân. Hij werd op de IJsselkade feestelijk en vriendelijk onthaald.

De Rouwe zet voet aan wal met de woorden: ‘Ik lijk wel Sinterklaas, alleen andersom. Sinterklaas neemt cadeautjes mee voor de kinderen, maar ik breng juist kinderen mee. (De Rouwe is getrouwd, vader van drie dochters en vijf zonen, en nu nog woonachtig in Bolsward. Een zoon overleed in 2011 op 3-jarige leeftijd. De Rouwe is 40 jaar, protestants en Ridder in de Orde van Oranje Nassau.)

Na de aankomst van de Rouwe is hij tijdens een bijzondere raadsvergadering in de Broederkerk geïnstalleerd tot burgemeester van de gemeente Kampen.

Inwoners van de gemeente Kampen kunnen ook kennismaken met de kersverse burgervader van Kampen. Dit kan tussen 16.00 en 17.30 in de Stadsgehoorzaal aan de Burgwal in Kampen.

Bekijk hieronder de video van de aankomst in Kampen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *