Modelvliegclub Cumulus pakt de (sleep) draad weerop

Modelvliegclub Cumulus pakt de (sleep) draad weerop

Aankomende zaterdag 2 oktober wordt er een sleeptreffen gehouden bij ModelVliegClub Cumulus aan de Schansdijk 7 in Kampen. Modelvliegtuigen aangedreven door grote motoren gaan zweefvliegtuigen naar een hoogte slepen van 200 meter. zodra de vliegtuigen deze hoogte hebben bereikt worden de zweefvliegtuigen losgekoppeld. De kunst is dan om zo lang mogelijk in de lucht blijven. Zelfs op die afstand zijn de modellen goed te besturen.

Er zijn deze dag diverse vliegtuigen te bewonderen waarvan de meeste modellen natuurgetrouw zijn nagebouwd van de echte zweefvliegtuigen. Ook zijn er modellen met een spanwijdte van meer dan 6 meter aanwezig. Van historische vintage zwevers tot ultra moderne kunstvlucht modellen, alles is deze dag bij de modelvliegclub te bewonderen. Tevens is de Cumulus clubzwever aanwezig welke door veel leden op de bouwavonden zijn gemaakt.
Ook staat er in het clubhuis een modelvliegsimulator waar onervaren beginnende piloten kennis kunnen maken met deze modelvliegsport.

Het sleeptreffen vind plaats van 10.30 t/m 15.00 uur
Iedereen is bij dit evenement van harte welkom, en de entree is gratis.

Meer informatie is te zien op: http://www.mvc-cumulus.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *