Tembo Group uit Kampen is genomineerd voor de MS@Work Award 2021

Tembo Group uit Kampen is genomineerd voor de MS@Work Award 2021

Na de diagnose MS (Multiple Sclerose) verandert voor de meeste mensen hun hele toekomstbeeld. Vriendschappen, sporten en werk komen ineens in een heel ander daglicht te staan. Tembo Group uit Kampen heeft zich voor haar werknemer Ania Timmer met de zwaarste vorm van MS intensief ingezet om haar zo lang mogelijk haar werk te kunnen laten doen. Het bedrijf is nu genomineerd voor de MS@Work Award 2021.

De MS@Work Award verkiezing is een initiatief van het Nationaal MS Fonds en is in het leven geroepen om werkgevers in het zonnetje te zetten die zich extra inzetten voor hun werknemer met MS. De nominaties worden door de werknemer zelf gedaan. Daarmee toont hij of zij dankbaarheid naar de werkgever voor de ondersteuning die zo belangrijk is. Een kleine of grote aanpassing aan de werkplek of de aard van de werkzaamheden kan er voor zorgen dat deze werknemer zo lang mogelijk aan het werk kan blijven. De positieve verhalen die door deze verkiezing naar voren komen zijn een inspiratie voor andere werkgevers en werknemers met MS.

Tembo Group uit Kampen is zo’n bedrijf en is daarom door haar (inmiddels ex-)werknemer Ania Timmer genomineerd. Het bedrijf heeft op allerlei manieren geprobeerd haar werk aan te bieden wat bij haar situatie paste. Ania Timmer is haar ex-werkgever erg dankbaar voor de inzet om haar zo lang mogelijk in dienst te houden. Ania: “ik hoop dat alle werkgevers zich net zo inzetten voor hun progressief zieke werknemer als dat mijn ex-werkgever dat heeft gedaan”. Stem ook op deze fantastische werkgever die meedenkt met zijn werknemer. Stemmen kan tot 21 september op: https://www.msworkawards.nl/#did7615

MS
Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. Zo’n 70-80% van de MS-patiënten heeft moeite om hun werk te behouden. Het verliezen van hun werk betekent voor hen grote problemen. Ze hebben vaak het gevoel niet meer van nut te zijn, er ontstaat sociale afzondering en hun inkomen loopt achteruit.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *