5e editie Platenbeurs in Kampen gaat door

5e editie Platenbeurs in Kampen gaat door

Het is inmiddels een traditie geworden: de tweede zaterdag van september een platenbeurs in Kampen. Op zaterdag 11 september kan er weer volop gestruind worden in honderden bakken met LP’s, singles en CD’s tijdens de platenbeurs in ‘t Ukien aan de Korteweg in Kampen. Wat begon als een eenmalig experiment in 2016 is inmiddels uitgegroeid tot een begrip bij de platenhandelaren en verzamelaars in Nederland en dit jaar wordt al weer de 5e editie georganiseerd.

Tientallen standhouders uit het hele land en een enkele uit Duitsland staan op 11 september met hun koopwaar in de Grote zaal, het café en de parkeerplaats, met in totaal 100 meters kramen met vinyl, CD’s, DVD’s en popmerchandising. Organisator Dick van der Wal: “Zes jaar geleden vond ik het nodig dat er in Kampen een platenbeurs kwam. Een leuk jaarlijks evenement waar muziekliefhebbers en verzamelaars ieder jaar weer naar uit zouden kunnen kijken.” En dat idee sloeg direct aan. Vanaf de eerste editie kwamen er direct grote aantallen mensen op de beurs af.

Goede sfeer
“Maar ondanks het stijgende aantal bezoekers ieder jaar, moet je hier niet teveel willen groeien. De gezelligheid en een goed aanbod staan op de eerste plaats, commercie staat bij mij op de laatste plaats. Dat zie je terug in de goede sfeer en de vrijwilligers van ’t Ukien die altijd graag mee werken. Door alle medewerking vanuit ‘t Ukien houden we de tarieven laag voor de verkopers en is de toegang gratis voor bezoekers.
Als de verkopers ‘s ochtends hun koopwaar hebben uitgestald, krijgen ze altijd even een bak koffie of thee aangeboden, dat wordt altijd gewaardeerd. En als iemand rugpatient is, dan krijgt ie een comfortabele stoel, met wat meer bewegingsruimte rondom zijn kraam.”

Van jong tot oud
Je ziet hier niet alleen mannen van 40+ rondlopen, op zoek naar speciale titels of collector items. Hier in Kampen zie je ook veel vrouwelijke bezoekers die komen snuffelen in de vele bakken met platen. Of gezellig aan de bar zitten genietend van een hapje en een drankje en de (live-)muziek. Er zijn hier ook veel jongeren te vinden, die luisteren nu heel anders naar muziek. Door de makkelijke toegang tot digitale muziekdiensten als Spotify, wordt er nu dwars door decennia en generaties naar muziek geluisterd. Je ziet nu dus zomaar jongeren van 16 jaar platen van Fleetwood Mac of The Cure kopen.

Corona
Door de coronapandemie kon de vijfde editie vorig jaar helaas niet doorgaan. Om het dit jaar wel doorgang te laten vinden moest er wat geschoven worden met de kramen om meer ruimte en een doorlooproute te creëren. Hierdoor blijft het evenement voor iedereen toegankelijk, er is dus geen vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest nodig.
Voor alle muziekliefhebbers dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de platenbeurs in ‘t Ukien.

Platenbeurs Kampen op facebook
Zaterdag 11 september
10.00 uur – 16.00 uur
‘t Ukien, Korteweg 4 Kampen
Gratis toegang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *